Tandblekning & Biverkningar

Tandblekning är inte farligt eller skadligt om det är utfört på rätt sätt. Det är dock vanligt att man upplever vissa besvär efter att man genomfört. I de allra flesta fallen avtar dessa besvär inom de närmsta 24-48 timmarna efter tandblekningen. De flesta väljer dock att fortsätta med tandblekningsprocessen trots dessa biverkningar. Du bör alltid rådgöra med din tandläkare innan du genomgår en tandblekning. De ämnena som används vid tandblekning inte är skadliga för din kropp men vissa av  ämnena kan vara giftiga för cellerna och därför bör du undvika tandblekning helt och hållet om du är gravid eller ammar.

Vad är de vanligaste biverkningarna vid tandblekning?

Ilningar i tänderna

En vanlig biverkning vid tandblekning är ilningar i tänderna, dessa går ofta över inom 48 timmar. Ett tips kan vara att använda en sensitive-tandkräm och skölj med fluor efter tandblekningen. Det finns ett receptfritt starkt flour som säljs på apoteket som heter ”Flux”.

Inflamation i tänderna

Det är viktigt att du ser till att du har en god munhygien innan tandblekning, har du hål – se till att laga dessa innan du bleker tänderna. Har du otur kan blekmedel som kommer i kontakt med tandens inre genom ett hål skapa en inflammation.

Irritiation i tandköttet

Det kan också uppstå irritationer på tandköttet om blekningsgelen kommit i kontakt med detta. Irritationen går oftast över efter ett par dagar.

3eo.biz [14]