Frågor & Svar om Tandblekning

Hur fungerar tandblekning hemma?

För att bleka tänderna behöver du 2 tandskenor (en för den övre tandraden och en för den undre) som först värms upp i vatten och sedan placeras över dina tänder för att göra en perfekt avgjutning. Efter det  placerar du en liten mängd tandblekningsgel i varje tandavtryck i de två tandskenorna. Hur länge tandskenorna ska vara placerade i munnen varierar mellan olika tandblekningsprodukter. Vanligtvis rekommenderas det att du börjar med 30 minuters blekning per gång. Oftast uppnås optimalt resultat efter en total tid av mellan 15 – 30 timmar av blekning. Var noga att följa instruktioner noga och tala med din tandläkare innan du bleker tänderna hemma.

Varför blir tänder missfärgade och fläckiga?

Det finns många olika anledningar till att tänder blir missfärgade. De vanligaste orsakerna till missfärgade tänder är vår konsumption av mat, kaffe, rött vin, te och rökning. Det är dock helt naturligt att våra tänder blir gula och mer missfärgade med tiden.

Hur länge kommer mina tänder vara vita?

Det varierar mycket från person till person. Oftast varar en tandblekning i över ett år och ibland i flera år. För att hålla dina tänder optimalt vita rekommenderas det ofta att man gör periodiska blekningar 1- 2 gånger om året.

Är produkterna som används för tandblekning hemma samma som hos tandläkaren?

Om du väljer att bleka tänderna hos tandläkaren så gjuter de en tandskena åt dig och skickar med tandblekningsgel som du använder för att bleka dina tänder hemma. Denna tandblekningsgel är ofta exakt densamma som säljs av tex Dentaworks, Ease White och Simple Smile, med ända skillnaden att du gjuter skenorna hemma.

Vilken är den bästa produkten för tandblekning hemma?

De tre bästa och mest populära företagen enligt oss är Simplesmile, BeConfident, Ease White, Dentaworks, och. Det billigaste tandblekningskitet är från Ease White och kostar 295 kr.

Kan man få bort alla fläckar och missfärgningar med tandblekning?

Oftast, men inte alltid. Det beror på hur fläckarna har uppkommit. Är de ett resultat av kaffe, rökning, snusning etc. så går det nästan alltid att få bort dessa. När en tand blivit missfärgad inifrån, exempelvis gulnad på grund av medicinanvändning så är det svårare att få bort med hjälp av en blekning.

Vad är en nyanskarta?

En del av företagen skickar med en nyanskarta med sina tandblekningskit. Med denna är det lättare att se resultaten av tandblekningen. Det kan vara klokt att jämföra innan tandblekningen och redan då bestämma sig för en målnyans så inte blekningen går till överdrift.

Vad är biverkningarna vid tandblekning?

Gelen som man bleker tänderna med innehåller oftast kerbamidperoxid som aktiv substans. Vissa människor kan få ilningar under och efter tandblekning, dessa går dock över, vanligtvis inom några dagar.

Vad är skillnaden mellan att bleka tänderna hemma och hos tandläkaren?

Om du går till en tandläkare för att bleka tänderna så gör de oftast ett tandavtryck och tillverkar därefter tandskenor speciellt utformade för dig. Sedan appliceras en blekgel i skenorna som du sedan fäster på tänderna och låter blekgelen verka under en viss tid. Denna del gör du ofta hemma med hjälp av de tandskenor som du fått tillverkade. Ett kit med specialutformade tandskenor + blekgel brukar kosta ett par tusen kronor hos tandläkaren.

Ett Alternativ som är väldigt populärt är att köpa ett hemma-kit på Internet eller så kallad tandblekning hemma. Du kan då spara tusentals kronor genom att du då tillverkar dina egna tandskenor genom att lägga en form i varmt vatten som du sedan formar genom att bita i. Blekgelen som du får med är ofta exakt samma som den du köper dyrare hos tandläkaren eller tandkliniken.

3eo.biz [14]